Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Bejelentés a MOK elnökének és Etikai Bizottságának Nagy Marcell úr etikátlan nyilatkozatairól

Nyomtatás Szerző : dátum : 2020-04-13 kommentek : (1)

Dr. Kincses Gyula elnök úrnak

MOK elnök

  1. 04. 13.

Budapest

 

Tárgy: Bejelentés Dr.Nagy Marcell ügyében

 

Ezúton bejelentést teszek Nagy Marcell a MOK titkára ügyében, aki nyilvánosság előtt a Youtubon keresztül olyan véleményt, nyilatkozatot tett, amely súlyos etikai vétségnek, pánikkeltésnek minősül veszélyhelyzet idején.

Kérem ellene etikai eljárás elindítását és tisztségéből való felmentését!

Tájékoztatom, hogy a bejelentésemről a nagy nyilvánosságot is tájékoztatom internetes felületeken, de kérem, hogy a mellékelt fogalmazásomat a Kamara híroldalára is tegyék fel.

Nagy Marcell nyilatkozata az alábbi kijelentéseket tartalmazza:

– „a jelenlegi adatokból 100.000 fertőzöttből 3400-an meghaltak, ami 3,4% arány, ez egy nagyon súlyos arányú – minden 30. embert érintő halálozás” – mondta Nagy Marcell https://www.youtube.com/watch?v=CklGsf4npoE  (Ez a nyilatkozat a szín tiszta pánikkeltés, rémhír terjesztése, légből kapott vélelem, amit semmi nem igazol, főként, hogy nem adatból indult ki, hanem egy önkényes mérési számból, a teszteltek számából),

A valós adatok alapján tudjuk, hogy 100.000 lakos esetén maximum 1-2.000 esetben vannak komolyabb tünetek, de a halottak száma akkor sem éri el a 40-et a legrosszabbnak tekintett olasz adatok alapján és ők is súlyosan beteg idős emberek (halottak átlag életkora 80 év Olaszországban).

Több hasonló értelmű nyilatkozatával fokozta a pánik hangulatot, azt a látszatot keltve, hogy a magyar lakosság súlyos veszélyben van.

Az ország lakosságának jelentős része óriási pánikban tölti mindennapjait odahaza. Számukra egy felelős pozícióban levő személy komolytalan nyilatkozata extrém tovább növeli a pánikot.

Véleményem szerint az ilyen személy nem alkalmas a MOK kiemelt pozíciójának betöltésére, ezért kérem, hogy Elnök úr váltsa le a titkári posztról, valamint induljon ellene etikai eljárás. Különösen súlyosbító körülményként vegye figyelembe, hogy ezt a nyilatkozatát országos veszélyhelyzet idején tartja az interneten.

 

Köszönettel és tisztelettel

Tamasi József

42305

Cikk nyomtatása

Címkék:

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése
Kommentek
Juditj 5 óra ago
2020-04-18

Mélységesen egyetértek!!!

Válasz

Vélemény, hozzászólás?