Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Masszázs kúrák

Szerző : dátum : 2013-06-07 kommentek : (0)

Egyetlen masszázs valójában nem is masszázs, legalább is terápiás hatást nem vált ki kellően. Ezért a terápiás masszázsokat mindig kúrában javasoljuk, heti 1-3 x összesen 5-10 alkalommal. Mikor érdemes alkalmazni? Különösen a gerinc fájdalmai, nyak-váll-hát szindróma, fibromialgia, nyirokdrenázs esetén fontos az ilyen kúra szerű masszázs. Ugyanakkor a tartós és eredményes relaxációs hatás érdekében is javasolt […]

olvass tovább

HOT kúra (fotobiológiai oxidációs terápia)

Szerző : dátum : 2013-06-07 kommentek : (0)

A hematogén oxidációs terápia a vér kezelése ultraibolya besugárzással. A levett kb. 150 ml vért dúsítjuk oxigénnel, hogy a nagyobb felületen váljon a fény számára hozzáférhető (buborékokon szétterül). A besugárzott, alvadékonyságában gátolt vér ugyanazon a tűn keresztül visszajut az érpályába.

olvass tovább

Gerincfájdalmak kúraszerű kezelése

Szerző : dátum : 2013-06-07 kommentek : (0)

A gerinc és a hát fájdalmai többnyire egy vagy több kisebb blokáddal, tehát izületi funkciózavarral kezdődnek. Amikor ezeket speciális gyakorlatokkal, vagy egy terapeuta a kézi erejével helyreigazítja, akkor a megbetegedései folyamat nem folytatódik: nem korlátozódik a mozgás, nem kerülnek görcsbe a környéki izmok, nem blokkolódik a többi gerincszelvény, nem alakul ki maradandó tartási rendellenesség és […]

olvass tovább

Kolonhydroterápia (CIST), Bhasti kúra

Szerző : dátum : 2013-06-07 kommentek : (0)

A kolonhidroterápia a teljes vastagbél kiöblítése vízzel és hozzáadott adalékanyagokkal (gyógynövények, tejsavó, probiotikumok, gyógyszerek). Ez utóbbi neve a colon-immunstimulációs terápia vagyis CIST. A kezelést legalább ötször végezzük, de minél távolabbi hatást szeretnénk kiváltani (immunerősítés, hajhullás gyógyítása, bőrbetegségek gyógyítása), annál több kezelésre van szükség, nem ritkán 15 kezelést is végzünk.

olvass tovább

Pancha-karma kúra

Szerző : dátum : 2013-06-07 kommentek : (0)

Az ájurvédikus indiai gyógyászat része a salaktalanító és áthangoló hatású panchakarma. A panchakarma öt részből áll, amelyet azonban nem kell minden esetben mindenkinél alkalmazni. Hánytatás (vamana), hashajtás (virichana), beöntés (bhasti), orrnyálkahártya kezelése (nasya), érvágás (raktamoksana).

olvass tovább

Infúziós kúrák

Szerző : dátum : 2013-06-07 kommentek : (0)

Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, aminósavak, homeopátiás és fitoterápiás szerek, valamint gyógyszerek adhatók infúzióban. E terápia előnye, hogy a beadott anyagok biztosan, száz százalékosan bekerülnek a szervezetbe, míg például szájon át szedve ezek az emésztőnedvek által lebomlanak, a rossz emésztőfunkciók miatt csak részben szívódnak fel.

olvass tovább

Böjtkúrák, salaktalanítókúrák

Szerző : dátum : 2013-06-07 kommentek : (1)

A szervezet rendszeres szünet nélküli étkezés – még ha egészséges is, különösen ha egészségtelen, vagy túlzott mértékű – mellett valamint stresszek miatt, rossz légzés miatt, rossz bélflóra miatt, hibás szokások (pl. dohányzás), kevés mozgás miatt elsalakosodik, vagyis olyan anyagokat halmoz, melyek nem segítik, hanem gátolják a normális élettani működéseket.

olvass tovább

„Day clinic” – komplex kúra

Szerző : dátum : 2013-06-07 kommentek : (0)

Kétségtelenül a gyógyulás és regeneráció akkor a leghatékonyabb, ha azokat koncentráltan, a nap jelentős részét a kezelésekkel töltve végezzük. Ehhez szükség van kellemes környezetre, minden szakmai feltételre, diagnosztikai és orvosi háttérre. A regenerációs és gyógyítókúrák legkényelmesebben egy szanatóriumban, kúrahotelben, vagy természetgyógyászati klinikán végezhetők.

olvass tovább