Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Felkészülés a vizsgálatokra

Nyomtatás Szerző : dátum : 2013-06-05 kommentek : (0)

 

 

Első orvosi vizit, belgyógyászati vizsgálat, konzultáció, kontroll vizsgálat. Csak abban az esetben szükséges éhgyomorra jönni, ha Enderlein vércseppvizsgálattal, vagy BETA teszttel, vagy vérképvizsgálattal együtt lesz az orvosi vizsgálat. Ezek nélkül csupán az előző vizsgálati eredményeket, valamennyi orvostól és egészségügyi intézménytől kapott dokumentumokat kell magával hoznia, hogy tájékozódni tudjak az előzményekről, ne kelljen már elvégzett vizsgálatokat újra elvégezni és a terápiás javaslataimat minél pontosabban meg tudjam adni. Jó ha a dokumentumokat időrendi sorrendbe szedi.


ABPM (24 órás vérményomásmérés): öltözzön felsőtestén lazán és lehetőleg olyan ruházatot viseljen, amely nem belebújós, könnyen fel és levehető és alatt elfér zsebrádió nagyságú berendezés a testére erősítve.

EKG: nem szükséges semmilyen előkészület.

Allergiateszt (Mediteszt, Prick teszt): a tesztet megelőző napon már ne vegyen be semmilyen antiallergiás készítményt, kortizont. Ha mediteszttel szeretne valamilyen anyagot teszteltetni, akkor a kérdéses anyagból hozzon magával. Hozza el az előző hasonló vizsgálati eredményeit is!

Voll féle elektroakupunktúrás vizsgálat: ne használjon láb és kéz kenőcsöt, krémet egy nappal a vizsgálatot megelőzően.

Iriszdiagnosztika: nem szükséges semmilyen előkészület

Immuntükör vizsgálat: nem szükséges semmilyen előkészület

Enderlein féle vércsepp analízis, valamint száraz vércsepp analízis, immuntükör vizsgálat és BETA teszt: Lehetőség szerint a vizsgálatot megelőző este 19.00 után már ne egyen és a vizsgálat napján éhgyomorra érkezzen, ami azt jelenti, hogy kávét se igyon! A legjobb, ha éhgyomorra jön akkor is, ha a vizsgálatra délután van időpontja. Inni ihat vizet és teát és ha délutánig kell kibírnia étkezés nélkül, akkor igyon is eleget, legalább 2 liter folyadékot. Ha megeröltető az éhség, akkor egyen még reggel, de próbáljon úgy érkezni, hogy legalább 6-8 órával előtte már ne egyen semmit, amit eszik, annak minél kevesebb legyen a zsír és fehérje tartalma. Inkább gyümölcsöt, salátát és ne tejterméket, vajas kenyeret, vagy húst. Ne igyon kávét, alkoholt, szénsavas italokat!

BETA-teszt: Lehetőség szerint a vizsgálatot megelőző este 19.00 után már ne egyen és a vizsgálat napján éhgyomorra érkezzen, ami azt jelenti, hogy kávét se igyon! Ha a vizsgálata délután van, akkor 6-8 órával előtte már ne egyen és amit eszik az is csak valami könnyű zöldséges, növényi étel legyen. A vizsgálat napján ne is igyon 6 órával a vizsgálatot megelőzően. Aznap ne mosson fogat, ne használjon dezodorokat, make upot, krémet, parfőmöt, bőrére, ajkára ne kenjen semmit. A vizsgálat napján felkeléstől a vizsgálatig ne dohányozzon, ne használjon rágógumit. A vizsgálat előtti napon ne egyen nyers fokhagymát, vöröshagymát. Gyógyszereket, vitaminokat, növényi és homeopátiás szereket már előző nap se vegyen be. Csak azokat a gyógyszereket veheti be, amelyek leállítása veszélyt jelent az egészségére. A reggeli első vizeletéből egy tiszta zárható üvegben, vagy vizelettároló edényben hozzon magával egy deciliter mennyiséget. Lehetőség szerint az első vizelet és a vizsgálat között teljen el több óra, hogy a vizsgálatot közvetlen megelőzően egy újabb vizelet produkálására is képes legyen. Menstruáció idején, vérző fogíny, nátha, lázas állapot esetén a vizsgálatot el kell halasztani.

Termográfiás (infrakamera) vizsgálat: a vizsgálat napján laza alsóneműt viseljen, olyant, ami nem hagy szorításból adódó nyomot a testén. Kerülje a szűk nadrággumit, övet, melltartót, harisnyanadrágot, harisnyatartót. Kerülje vizsgálatra érkezés előtt a túlmelegedést, izzadást, kifáradást! Ez alkalommal használjon gépkocsit, autóbuszt és liftet, amikor hozzánk érkezik, ne futva, kerékpárral érkezzen!

Antioxidáns szint mérés: nem szükséges semmilyen előkészület.

Laborvizsgálatok esetén: érkezzen éhgyomorra, ami azt jelenti, hogy előtte ne egyen valamint sem kávét, sem teát, se alkoholos, vagy szénsavas italt ne igyon, de tiszta vizet ihat. Ha csak hormonvizsgálata, tumormarker vizsgálata, szerológiai vizsgálata, immunológiai vizsgálata, bakteriológiai vizsgálata, genetikai vizsgálata lesz, vagy gluténintolerancia tesztje lesz, akkor nem kell éhgyomorra jönnie, de legfeljebb csak könnyű reggelit egyen.

Laktóz-, szorbit-, fruktózintolerancia teszt esetén éhgyomorra kell érkezni, 3-4 órán keresztül minden fél órában bele kell majd fújnia egy készülékbe, miután előtte elfogyaszt egy a tesztelni kívánt folyadékból készült folyadékot. Jó, ha hoz magával egy kedves könyvet, amit szívesen olvasgat, ha nem, akkor talál nálunk elegendő olvasni valót a legújabb természetes, egészséges életmóddal foglalkozó újságokból, könyvekből.

Vizelet vizsgálat: tiszta zárható üvegedény, vagy vizelettároló edény szükséges, hogy a reggeli első vizelet középsugarából mintát vegyünk és azt magunkkal hozzuk. Vagy érkezzünk teli hólyaggal és a rendelőben legyünk képesek vizeletet adni.

Garattörlés: lehetőleg a vizsgálat előtt 2-3 órával már ne egyen és ne igyon vízen kívül semmi mást.

Székletvizsgálatok: előzetesen vigyen magával széklettároló edényt a rendelőből és abba a jelzésig tegyen a reggeli első székletéből.

Kolonhidroterápia: a kezelés csak orvosi vizsgálat után lehetséges. Többnyire legalább 5 kezelést javaslok, de három kezelésnél kevesebbet soha nem végzek, mert a néhány kezelés sokszor több panaszt okozhat, mint ami előtte volt. A terápia előtti este a széklet lazítása céljából vegyen be keserűsót egy kávés kanállal 200 ml vízben. Jó, ha hoz magával váltás alsóneműt.

HOT (Hematogén oxidációs terápia): a kezelés előtti napon már ne vegyen be vitaminokat, fogyasszon bőségesen folyadékot.

Cikk nyomtatása

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése