Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Foltos hajhullásom megszűnt – Olvasói posta

Nyomtatás Szerző : dátum : 2021-04-28 kommentek : (0)

Kedves Doktor úr!

Ez a sikeres gyógyulásomról szóló beszámoló, melyet az ön tájékoztatására küldök meg, a közel kétéves kezelésem után. Mint tudja, 58 éves vagyok, és sok családi tragédián mentem keresztül az utóbbi két évben. 2019 májusában kerestem meg önt a foltos hajhullásommal, amely akkoriban egyre nagyobb területeket érintett és semmilyen bőrgyógyászati taktika nem volt eredményes. A foltos hajhullás külső szemlélő számára elrettentő tud lenni, hiszen itt nem a hajzat ritkulása, hanem kisebb-nagyobb foltokban teljes eltűnése jellemző.

Voltak emésztőrendszeri panaszaim, 20 évvel korábban irritábilis bél szindróma miatt kezeltek, majd székrekedés és hasmenés váltakozása volt gyakori. Depressziómra gyógyszert szedtem. Mielőtt megkerestem volna önt, két évig glutén- és tejmentesen étkeztem, paleo táplálkozás szerint. A hajhullás azonban egyre fokozódott. Fáradékony voltam, rosszul aludtam, emésztési panaszaim is fokozódtak.

Ön az elvégzett laboratóriumi vizsgálatok alapján megállapította, hogy autoimmun bőrbetegségem van, és szigorú vegán, glutén- és lektinmentes étrendre fogott, bélflóra-analízist végeztetett velem, ahol Enterococcus-hiány derült ki, bélflóraszanálást, indiai panca karma kúrát csináltunk, gyógynövénykészítményeket, gyógyteákat fogyasztottam.

Hogy a változás minek volt ezek közül köszönhető, azt nem tudom, de a haj nélküli területeken, néhány hónap után megindult a teljesen egészséges hajszálak növekedése, ez azonban egy ideig

csak gondos vizsgálattal volt felfedezhető. A tendencia nem hagyott alább, egyre több hajszál jelent meg, majd látható módon kezdett csökkenni a hajmentes területek nagysága. Végül a tavalyi év végére, tehát másfél év alatt teljesen, nyomtalanul megszűnt minden hajproblémám, a haj a beteg területeken is maradéktalanul visszanőtt és újra nyugodtan tudok az utcán járkálni.

Az életmódot azóta is tartom, táplálkozásom elsősorban vegán, némi vétségekkel, emésztési panaszaim nincsenek, alvásom jó, annak ellenére, hogy a családomban két közeli hozzátartozóm halála rendkívüli módon megviselt.

Nagy hálával tartozom, hogy e látszólag nem jelentős, mégis a mindennapokban nagyon rosszul megélt bajomból megmentett drága Doktor úr és elvezetett az egészséges életmód felé.

 

Kedves Hölgyem!

Örülök, hogy megírta történtetét, mert szerintem sokak számára tanulságos. Részben, hogy az ilyen hajhullások mögött is sokszor rejtett gyulladások vannak, másrészt, hogy ekkora hatással lehetnek a természetes gyógymódok testünk kóros élettani folyamataira.

Arról nem írt, hogy közben a belsőjének erősítése érdekében autogén tréninget, meditációt és ájurvédikus kezeléseket is végeztünk, hiszen fontos, hogy ne csak a teste legyen fitt, hanem a lelke is, minden tragédia és nehézség ellenére.

Az is fontos, hogy a gyógyulás után kisebb-nagyobb vétségeket megengedhet magának, kicsit enyhíthet a szigorú étrenden és életmódon, de ugyanoda nem mehet vissza, mint a betegség előtt, mert akkor ugyanazok a folyamatok alakulnak ki újra. De hát ön ezt az életmódváltást remekül abszolválta. Vannak, akik alig várják, hogy azt az egészségtelen szokásrendszert újrakezdhessék, aminek elhagyásával javulni tudtak, és persze ez képes rövid úton visszahozni a régi tüneteiket. A betegségek mindig a tanítóink, és csak rajtunk múlik, hogy figyelünk-e figyelmeztetéseikre.

További jó egészséget kívánok!

Dr. Tamasi József 

belgyógyász, a természetes gyógymódok szakértője

www.tamasidr.hu

Tel.: 06-20-361-9530 vagy 06-1-788-4836

https://www.facebook.com/tamasidr

 

Forrás: Természetgyógyász Magazin – Olvasói posta

 

Cikk nyomtatása

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?