Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Ájurvédikus vizsgálat


Az indiai hagyományos orvoslás egy a nyugatihoz hasonló komplex gyógyítórendszer. Az ayurveda szerint a táplálkozási zavarok és emésztési gondok, valamint az ember lelki működéseinek figyelmen kívül hagyása az összes betegség oka. Így a kivizsgálás és diagnosztika után életmódváltásra van mindenképp szükség. A vizsgálatok is és a kezelések is speciálisak.

A kezelés fő részei a méregtelenítés, az olajos masszázs a gőzfürdő, a diéta és a különböző gyógynövények alkalmazása.

Használom a svedana-t (gyógynövényes gőzkabin), vamana-t (hánytatást), bhastit (beöntés gyógynövényes főzetekkel), ájurvédikus masszázst, nasyat (olajos külső kezelést), a kaya-cikitsat (gyógyszeres belgyógyászatot).

Milyen betegségek gyógyítására jó?

Az ájurvédának helye van a gyógyításban, elsősorban olyan állapotok hatékony terápiás megközelítésében, melyet a mai medicina nem fogalmaz meg,  vagy nem jól közelít meg. Például a kapha túltengés napi klinikai probléma: megnövekedett váladék, nyák, testsúly, asztmás állapot, krónikus hurutok esetén. Ilyen esetben a vamana (hánytatás), kapha csökkentő diéta, böjt gyógyít. További terápiás lehetőségeket jelenthet az asztma gyógyításában a jóga gyakorlása, különösen a paschimottanasana, bhujangasana, marsyasana, hridaya sambhasana, naukasana valamint a légzőgyakorlatok, pranayama, suryabhedi, ellenállással szembeni kilégzés és a félelmek elengedése speciális lelki gyakorlatok által.

Ugyancsak használható az ájurvéda a rehabilitációban, posztoperatív kezelésben. Divatos terület ma az antiaging medicina, mely valójában arra törekszik, hogy az öregedési folyamatokat a medicina eszközeivel lassítsa, bizonyos esetekben némileg visszafordítsa. Az ájurvéda több ezer évvel ezelőtt rendelkezett antiaging szakterülettel és ezt rasayanának hívták.

Az ájurvéda megközelítése más

A test-lélek-szellem egysége teljes, ha úgy tetszik holisztikus, dinamikusan egymáshoz hangoltak a változásaik. Ha a finomfizikai test (szellem) változik, akkor az változtatja a testet is, máskét fogalmazva nem lehet, vagy csak átmeneti testi gyógyítást elérni akkor, ha az illető szellemi folyamatait figyelmen kívül hagyjuk, vagy nem próbáljuk a lelki fejlődését előmozdítani.

Míg a nyugati orvoslás a betegség tüneteinek javítására, megszüntetésére törekszik addig az ájurvéda keresi a lelki és szellemi okokat is és a hosszú távú eredményeket csak ezek egyidejű változásától reméli azaz a probléma gyökerét hivatott megszüntetni.

Mennyi ideig tart a vizsgálat?

Kb. 1 óra.

Bővebb információért vagy időpont kéréssel kapcsolatban kattintson ide!