Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Súlyos tüdődaganat esetén is van remény

Nyomtatás Szerző : dátum : 2024-03-26 kommentek : (0)

Kedves Doktor Úr! Igy a nyár közepén – mivel nem tudunk találkozni –, az ön kérésére összefoglalom, mi történt eddig és hol tartunk a kezelésemmel. 2021 kora tavaszán beoltottak Covid ellen, ekkor még semmi betegségem nem volt. 2021 augusztusban volt mellkasi műtétem, a tüdő jobb középső és felső 2 szegmentjét távolították el daganat miatt, ugyanis tüdődaganatom keletkezett. Hosszú utókezelések következtek volna, de a kemoterápiát nem vállaltam, így viszont a konzervatív egészségügy nem vállalta a gondozásomat. Ekkor kerestem fel önt először, de néhány hónapig nem követtem az útmutatásait. A tumormarkerek újra nőttek, vélhetően a daganat is növekedett. Aztán komoly kezelésekre szántam magam, infúziókkal, lokális hőterápiával, elég sok kezelésen vagyok túl a mai napig. A lokális hőkezelés hasonlóan működött, mint a sugárterápia, csak mellékhatás nélkül. Két-három havonta csináltattunk laborvizsgálatokat. Étkezésemet megreformáltam. Kerülöm a vegyszeres ételeket, a glutént, főként növényi alapon táplálkozom.

Vérnyomásgondok voltak korábban. Időnként heves szívdobogásom volt, ezek szűntek. Bordaközi izmok fájtak a jobb oldalon, a műtéti heg alatti terület hátulról előre, ez is szűnt a vitamininfúziók és a hőterápia hatására. Alvásom jó, jó az erőnlétem is. Tumormarkereim közül az AFP és a CA 125 volt magas. A kezelések folytatásával utóbbi lecsökkent normálisra, de az AFP közel egy évig megmaradt a kóros tartományban. Amit még ön kiderített, hogy a reumafaktorom és a pajzsmirigy-autoimmunbetegséget (Hashimoto-kórt) jelölő anti-TPO is magas, az ujjízületeim megvastagodottak, egy különösen fájdalmas. Tehát a daganat mellett vannak autoimmun betegségeim is.

Viszont volt DNS-vizsgálatom mostanában. Sem az, sem a hőterápiás készülék mérése, sem a tumormarker nem mutat már daganatot, az AFP-érték is visszament a normális tartományba, a CT-vizsgálatok eredményei is biztatóak. Az onkológus továbbra is kemót javasol, de én továbbra sem szeretnék ilyen kezelést felvenni, ezért kérem a támogatását, hogy ezen az úton haladhassak tovább.

Kedves Hölgyem! Elszántsága, következetessége példaértékű. Az, hogy melyik utat választja – a konzervatív orvosi vonalat vagy a komplementer ódszereket, az az ön joga és döntése, az orvos dolga pedig, hogy támogassa a betegét a döntésének megfelelő úton.

Egyetlen orvosnak sincs joga kényszeríteni betegét, szakértelmét megvonni, mert neki nem tetsző megfontolásokat követ.

Szerintem eddig gondosan végzi a kezelési programot és látszik is annak eredménye, akkor is, ha a kemoterápiát elkerülte. Kérem, hogy továbbra is menjen minden CT-, laborkontrollra és az onkológusok véleményét is kövesse, keresse azokat az onkológusokat, akik hajlandók önnel együttműködni. Fontos, hogy objektív módon tudjon minden változásról.

Ön abban a helyzetben van, hogy nem lazíthat a diétában, az életmódprogramban és a természetes készítmények használatában. Amit javaslok újonnan, hogy próbálja a „Gyógyító képzelet” című könyv alapján a Simonthon-féle pszichoonkológiai módszert is gyakorolni, valamint mindig legyen enzimkészítmény, nagy mennyiségű antioxidáns, bélflóra-támogató szer, daganat elleni védekezést támogató gyógynövény a természetes gyógyszerei között. Szigorúan kövesse a növényi alapú diétát és naponta végezzen légzőgyakorlatokat legalább ötször.

Megjelent a Természetgyógyász Magazin 2022 szeptemberi számában.

Cikk nyomtatása

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?